lördag 24 maj 2014

Projektor, några tankar om att köpa och hur man kan jobba med den...

Fick uppdraget att se över vilken projektor vi skulle köpa in till förskolan. För mig var det viktigt att bilden blir bra även vid dagsljus då vi inte har möjligheten att mörklägga överallt. Självklart USB- portar. Ska man visa bilder eller film så underlättar det verkligen om man slipper en massa kopplingar mellan projektor och annan teknisk utrustning.
Hur når vi ut med det vi gör på förskolan till föräldrarna? En projektorduk är dyr, men en vit rullgardin som går att hänga i taket i hallen där föräldrarna hämtar gör att de får verksamheten utan att behöva gå in på avdelningen. De kan inte undgå att se dokumentationen.
En tunn rullgardin gör också att bilderna syns på båda sidorna. Hänger man det så det bildar en tredje vägg kan man också skapa olika miljöer för barnen att vara i. Det gäller att projektorn visar en stor bild. Ska man läsa en saga kan man via bilder skapa miljön som finns i det man läser om eller skapa en miljö som leder till att barnen själva skapar en egen berättelse som man kan filma i tex iMovie. Möjligheterna är många, det gäller bara att hitta dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar