tisdag 1 juli 2014

Teater-projektor-iPad= SPRÅKET

I höst kommer vi arbeta med teater. Vet inte vad slutresultatet kommer bli. Den vägen visar barnen, men tanken är att arbeta med känslor, kunna tolka varandras kroppsspråk och hur vi visar just känslor. Vad händer i ansiktet och i kroppen när vi är glada, ledsna, arg o.s.v. Filma barnen där de själva får visa och även ta kort. Hur ser jag ut, hur ser kompisen ut, lika/olika....
Vilka färger kopplar vi till dem? Miljöer? Barnen kommer få ge olika förslag på miljöer och färger och vilka känslor de kopplar till dem, men också få en del visat där vi diskuterar tillsammans om vad de känner. Mest för att visa på att vi alla känner olika för vissa saker och att man får göra det. På lärplattan går det fort att söka och få upp olika bilder snabbt. Jag hoppas bara att de installerar det trådlösa i sommar dom utlovat.
I höst kommer jag också försöka ha fritt berättande med bilder som passar till det jag berättar om och så småningom låta barnen själva vara med i berättandet. Öka barnens självförtroende att våga samtala och berätta, i mindre grupp till att börja med, för att sen ge små utmaningar.
Kommer fortlöpande berätta om hur det går i höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar