onsdag 19 januari 2011

iPaden som projekt...

Det satt två barn vid iPaden, en 4 år och en 5 år. Barnet hade fått upp appen med prick till prick fast med nummer och hon visste inte hur hon skulle göra eller vilken siffra hon skulle starta med. 5-åringen visade och berättade vilken siffra som kom först och vad den hette.
Efter en stund fick barnet kläm på det och gick upp en svårighetsgrad. Blev genast lite svårare, men 5 åringen fortsatte att hjälpa till.
Dagen efter står jag och fyller i vilka tider barnen går hem. Bredvid mig står 4-åringen och tittar på det jag skriver.
Plötsligt frågar hon mig varför jag skrivet en 1 och 4 bredvid hennes namn. Jag förklarar att det betyder att hon går hem klockan två. Jo, men varför skrev jag då inte en 2 undrade hon.
Det blev till att förklara om klockan, natt och dag tider, varför det heter olika.
Barnet försvann sen in i lekrummet och där förklarade hon för en kompis om varför hon gick hem siffrorna 1 och 4, inte siffran 2. Då skulle ju hennes mamma få hämta henne mitt i natten och det gick ju inte för då var dagis stängt berättade hon och då var det bara spöken som var vakna.
Så från ett spel lärde hon sig både siffror och klockan.
Tyvärr säger rösten i programmet alla siffror på engelska.
Nu efterfrågar vi verkligen appar på svenska!!!!!!!!
Mitt förslag är att någon gör bra pedagogiska appar på svenska och sen får kommunen möjlighet att köpa in dem till ett bra pris, så vi som har iPaden kan alla ladda ner dem till ett gemensamt pris!!!

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Å så spännande att följa eran blogg! Jag jobbar som IT/mediepedagog med inriktning mot förskolan i Piteå.

  http://forskolan.skolbloggen.se/

  Ulla-Karin

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Vad kul det är att följa din blogg. Jag är jätte intresserad av all IT och IKT i förskolan. Vår kommun har en jätte satsning just nu, så är jätte kul att vara med och läsa hur det går för er.

  Lycka till!

  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag är väldigt intresserad av att komma i kontakt med dig.
  Jag arbetar som IT-utvecklare och projektledare i en stadsdel i Göteborg. Jag har en tipsblogg för förskolan som jag delar med mig av här
  http://it-anette.blogspot.com/
  Vi arbetar mycket med Smartboard i stadsdelen och jag är väldigt intresserad av hur det fungerar att arbeta med iPad i förskolan.
  Kan jag komma i kontakt med dig per e-mail eller telefon?
  Min mailadress är anette.nilsson@vastra.goteborg.se
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Hej! Kul blogg - fortsätt gärna! Jag är väldigt intresserad av vilka appar ni använder och vad du upplever fungerar och inte fungerar. Har du möjlighet att skriva lite om det vore jag mycket tacksam!

  Vänligen,

  Carl Heath
  GR Utbildning

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vad kul att läsa om ert arbete med Ipad. jag jobbar på lärarutbildningen i Borås och vi har precis köpt in Ipad för att använda i undervisningen med våra lärarstudenter. Spännande att följa hur ni tar er ann detta i förskolan.
  hälsningar Lena Tyrén

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Va roligt att se en till blogg som riktar sig mot förskolan och utvecklingen av IKT! Kika gärna in på min blogg som också handlar om hur paddan kan användas i förskolan.

  http://lararstudenten.pedagogbloggar.se/

  Line

  SvaraRadera