torsdag 15 december 2011

Barnen och den androida surfplattan!

"-När är det min tur att spela på den androida?"
Nu låg det tre surfplattor på borden. Två iPad och en Samsung. Tvån är fortfarande väldigt efterfrågad då den mest är framme när jag kan var med och Samsungen var framme för första gången.
Jag visade ett barn hur den Androida fungerade, pilen var bakåt och huset var att stänga ner appen om hon ville byta. Efter ett tag byttes det till ett annnat barn och det flöt på bra. Några gånger fick jag hjälpa till, men det var för att det stod på engelska. Samma som med iPaden i början.....fler appar på svenska tack!
Barnen vet ju inte skillnaden i den tekniska biten, men att de är olika har de snabbt upptäckt.
Alla letade efter den lilla gropen med knappen först, även om de touchade hus-ikonen. Sen konstaterade de att den var minst.
Jag filmade in när barnen sjöng Luciasången och det var klart lättare att hålla den, men lite mindre bild när de sen skulle titta. Jag har kommit underfund med hur Samsungen fungerar och nu flyter det på. Gratis-apparna som vi kan använda är tyvärr inte alltför många. Där finns det ett mycket bättre utbud till iPaden. Nu är nog det inte så konstigt för den har funnits ute längre på marknaden. Hoppas att det kommer fler och bättre spel nu i vår då fler användare lär finnas.
Länstidningen kom samma dag som Samsungen skulle presenteras för barnen. Bra timing! Tycker att det är bra att vårt IKT-arbete ute i förskolorna lyfts fram och även projekt som detta med iPad/Android. Det är viktigt att vårt arbete syns utåt och att vi visar på att förskolan är redan inne i 2000-talets nya teknik och har kommit ganska så långt.
Barnen får möjligheten att lära sig den nya tekniken genom leken och det gör att de får ett annat förhållningssätt till det nya som kommer. Nyfikenhet och lusten att lära sig är något vi behöver ta tillvara på i allt det som händer ute på förskolorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar